بلاگ

نصب صحیح و اصولی کاشی و سرامیک

برای تشخیص یک اجرای خوب در کاشی کاری باید نظم و ترتیب در اجرا، در یک ردیف بودن کاشی و سرامیک ها، هارمونی چیدمان، استفاده مناسب از حاشیه کاشی ها و هم سطح بودن کاشی ها در سطوح مختلف دیوار مدنظر قرار گیرد. همچنین باید دقت نمود که کاشی به صورت کامل در جای خود قرار گیرد و چسب یا ملات تمام سطح زیر کاشی را پر نماید و به قول معروف کاشی لق نزند. همچنین باید تمامی قسمت های کاشی به سطح مورد نظر چسبانده شده تا به مرور زمان آسیب نبیند.

باید دقت شود در کنج ها در صورتی که کار به شکل گونیا باشد کاشی ها نیز به صورت گونیا اجرا شوند. و اجرای کار به گونه ای باشد که کاشی های برش خورده زیاد در معرض دید نباشند. و به طور کلی قبل از اجرای کار چیدمان کاشی ها طوری طراحی شوند که کمترین برش کاری را داشته باشند.

باید کاشی اجرا شده بر روی دیوار در بالاترین ردیف کاملا با دوغاب پر شود.

در صورت نیاز به برش زدن یا سوراخ کردن کاشی ها این کار با ابزار ویژه انجام شود تا به زیبایی کار لطمه ای وارد نشود.

پس از اجرای سفت کاری ( نظم و ترتیب دادن به آجرها) نصب کاشی ها را با استفاده از گل رس و دوغاب ریزی ادامه می دهیم. در مرحله ی آخر بندکشی انجام می شود و سطح کار تمیز میگردد.

برای تراشیدن کاشی از تیشه ی تیز و سمباده ی برقی استفاده می کنیم و برای جدا کردن کاشی ( دو نیم کردن آن) با میخ مخصوص سطح پشت کاشی را خط انداخته و شیار سراسری ایجاد کرده و دو گوشه ی کاشی را اهرم کرده و از هم جدا می کنیم. امروزه این کار به وسیله ی دستگاه کاشی بر انجام می شود. در برخی اوقات لازم است که برای عبور شیرآلات یا پریزهای برق کاشی را سوراخ کنیم که به این منظور از تیشه دوسر و تیشه کلنگی و نوک تیز و در برخی موارد نیز از گازانبر استفاده می کنیم.

دلایل طبله کردن کاشی( منظور در آمدن کاشی از سر جای خود است):

-بی توجهی در ملات گذاری

-استفاده از کاشی کاملا خشک

-به کارگیری روش های غلط دوغاب ریزی

-استفاده از خاک رس در ملات ماسه و سیمان

روش تعمیر طبله کردن کاشی:

ملات قدیمی را خالی نموده و کاشی را با چسب کاشی نصب می نماییم. پس از دوغاب، بندهای کاشی کاری را بندکش و تمیز می کنیم.

شرایط جوی مناسب:

عملیات کاشی کاری باید در دمای بین 5 تا 30 درجه ی سانتی گراد انجام شود. و در غیر این صورت باید دما را متعادل نمود و بعد از آن اقدام به شروع کار نمود. در هر صورت باید دوغاب کاشی از یخ زدگی محافظت گردد که برای این کار می توان از ضد یخ نیز استفاده کرد.

نصب کاشی با ملات سیمان:

در این روش کاشی ها را یک به یک با فاصله ی مشخص از دیوار و با کمک فتیله های گلی ثابت کرده و سپس پشت کاشی ها به آرامی ملات سیمان می ریزند. در این روش باید کاشی ها یک به یک تراز و شاقول شوند و ملات کم کم ریخته شود تا کاشی ها تکان نخورند یا از جای خود نیوفتند. به همین دلیل این احتمال وجود دارد که پشت برخی از کاشی ها به خوبی پر نشود و یا ممکن است کاشی ها خوب تراز نشوند.

در مرحله ی نصب کاشی دیواری مهم ترین مرحله آماده سازی سطح زیر اولین رج نصب روی دیوار است. به این ترتیب که با توجه به بلندترین قسمت سطح افقی کف ایزوله شده تراز می شود و این قسمت کمترین کف سازی را دارد یا به نوعی کاشی دیواری روی این قسمت قرار می گیرد.

گونیا نمودن زوایای نبش و کنج دیوارها از اهمیت بالایی برخوردار است که این امر هنگام پوشش کف محل نمود بیشتری پیدا می کند. از دیگر موارد پر اهمیت، آسیب نزدن به ایزولاسیون بدنه و کف محل های خیس است.

کاشی یا سرامیک کف:

ترازبندی کف در محل هایی که ریزش آب نداریم به صورت کاملا تخت ( تراز یا بدون شیب) صورت می گیرد. به این شکل که در کناره و میانه، سطح کدهای ارتفاعی در نظر می گیریم سپس ملات مخلوط ماسه و سیمان را تسطیح کرده و می کوبیم تا به کد مورد نظر برسد. این مخلوط به ملات دو نم معروف است که یک سوم رطوبت معمول ملات را دارد. سپس هنگام نصب، دوغاب سیمان و آبی که از قبل آماده شده است را روی ملات کوبیده شده می ریزیم و به کمک چکش پلاستیکی سرامیک نصب شده در محل را به محل خود هدایت می کنیم و می کوبیم.

برای راه رفتن و حمل سرامیک های در حال نصب روی ملات دو نم تراز شده می توان سرامیک هایی را روی ملات گذاشت تا انتقال نیروی وزن نصاب بر سطح بزرگتری صورت گیرد و به سطح تراز ملات زیرسازی آسیبی وارد نشود.

نکات فنی هنگام نصب کاشی و سرامیک های کف و دیوار:

-بند کاشی و سرامیک: کالیبره (رکتیفای) بودن کاشی و سرامیک باعث سهولت در نصب آن می شود ولی به دلیل وجود لعاب در کاشی و سرامیک، باید در هنگام نصب بندی به اندازه ی حداقل 2 میلی متر لحاظ گردد. ( طبق قانون 25 استاندارد ملی ایران) در غیر این صورت در اثر تغییر دما و گرم و سرد شدن، کاشی و سرامیک دچار انقباض و انبساط شده و لعاب آن لب پر می شود.

-برای اجرای بند بین کاشی و سرامیک ها بهتر است از فاصله انداز (صلیب) استفاده گردد که برای رعایت فاصله ی منظم و همچنین جهت نصب سریع و دقیق کاشی و سرامیک های کف و دیوار طراحی و تولید شده است و در اندازه های مختلف از 1 تا 10 میلی متر موجود می باشد.

-کاشی و سرامیک باید از سمت فلش در یک جهت نصب گردد.

-درنصب کاشی و سرامیک بدنه و کف علاوه بر بند، استفاده از همتراز مخصوص نصب کاشی و سرامیک نیز توصیه می گردد.

در انتهای کار نصب، با استفاده از همتراز، سطحی کاملا صاف و یکنواخت خواهیم داشت و کلیه ی نامنظمی و ناخنک های سرامیک ها در کف و بدنه از بین می رود.

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
حساب کاربری من