بلاگ
انواع لعاب، مزایا و مکان مناسب استفاده از هر کدام
لعاب چیست؟
لعاب یکی از مهمترین بخش ها در روند تولید کاشی و سرامیک است. نکته ی جالب این است که هر لعاب کاربرد خاص خود را دارد و برای همه ی کاشی ها از یک نوع لعاب استفاده نمی شود.
لعاب پوششی شیشه مانند و اصولا ترکیبی از مواد معدنی و سیلیسی است که روی بدنه ی کاشی و سرامیک قرار می گیرد. ماده ی اولیه ی لعاب خشک است. ابتدا آن را آسیاب می کنند و پس از ترکیب با آب به شکل خمیری مانند دوغاب در می آورند و با روش های متفاوت روی بدنه ی کاشی و سرامیک اعمال می کنند تا کاشی و سرامیک در دمای معینی در کوره حرارت ببیند.
برای افزودن لعاب روی سطوح کاشی و سرامیک بعد از اینکه بیسکوئیت کاشی از کوره بیرون می آید، لعاب را روی آن ریخته و دوباره پخت انجام می شود تا مقاومت آن بالا رود.
این عمل باعث می شود که کاشی و سرامیک علاوه بر دوام و استحکام بالا از زیبایی و درخشندگی بیشتری برخوردار شود.
لعاب ها معمولا جهت صاف و زیبا نمودن، افزایش مقاومت در برابر مواد شیمیایی نظیر شوینده ها و آب و صیقلی شدن سطح به کار می رود.
رنگ لعاب بسته به فرمول و مواد تشکیل دهنده ی آن تغییر می کند. همین امر سبب می شود تا با ایجاد تغییر در ترکیبات مواد تشکیل دهنده نمونه های جدیدی از رنگ ها در دسترس شما قرار گیرد.
لعاب ها براساس مقاومت، ترکیبات شیمیایی، درجه حرارت، شفافیت و روش تولید به دسته های مختلفی تقسیم می شوند که توضیحات آن در این مقاله نمی گنجد.
به طور کلی مزایای لعاب به شرح زیراست:
سطح کاملا مسطح
افزایش زیبایی
مقاومت بیشتر در برابر مواد شیمیایی
کاهش جذب آب
افزایش استحکام
انواع لعاب، مزایا و مکان مناسب استفاده از هر کدام:
لعاب ها به دو دسته ی مات و براق تقسیم می شوند و انواع سرامیک های پولیشی نیز در دسته ی براق قرار می گیرند که دارای انعکاس نور آیینه ای هستند و ضد خش می باشند.
لعاب های مات هیچ انعکاس نوری ندارند و برای محیط هایی با مساحت های زیاد مناسب تر می باشند زیرا به دلیل عدم انعکاس نور باعث کوچک تر دیده شدن فضا می شوند.
لعاب های براق دارای انعکاس نور هستند و به بزرگ تر دیده شدن فضا کمک شایانی می کنند.
لعاب های پولیش دارای انعکاس نور آیینه ای هستند و نسبت به دو مورد قبلی به بزرگتر دیده شدن فضا کمک بیشتری می کند.
لعاب های مات نسبت به انواع براق استحکاک بیشتری ایجاد کرده و مانع سر خوردن می شوند.